Βραβεύτηκε το CD-ROM για τον Θανάση Λημναίο. Ο γλύπτης του αγάλματος της πλατείας Σαπφούς
…………………………………………………
# Έμαθε να σκαλίζει γοργόνες σε ξύλο στο καρνάγιο του πατέρα του στην παραλία της Θερμής, που το προτιμούσαν οι μερακλήδες γιατί έφτιαχνε θαυμάσια ακρόπρωρα. Εκεί τον ανακάλυψε ο Αντώνης Πρωτοπάτσης, που μίλησε γι΄ αυτόν στον τότε Δεσπότη Μυτιλήνης Ιάκωβο τον Α΄, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι κρίμα να πάει χαμένο ένα τέτοια ταλέντο».
…………………………………..
# Ο Δεσπότης τον έστειλε να σπουδάσει στην Αθήνα (με λεφτά της Μητρόπολης) στο εργαστήρι του γλύπτη Δημητριάδη, που τότε είχε έρθει από το Παρίσι και είχε αναλάβει Πρύτανης στη Σχολή Καλών Τεχνών. Τελείωσε με άριστα και έφυγε για τη Γαλλία, όπου ειδικεύτηκε στην κατασκευή μεταλλίων.
…………………………………..
# Πολέμησε στην Αλβανία το 1940(όπου σώθηκε σαν από θαύμα) και μετά άρχισε μια ανοδική πορεία στο χώρο της γλυπτικής. Ο λόγος για τον παλιό μαθητή του Σχολείου μας- τον γλύπτη Θανάση Λημναίο, που βρίσκεται πίσω από πολλά αγάλματα που κοσμούν την Μυτιλήνη και τα χωριά της Λέσβου.
…………………………………..
# Τον μαθητή αυτόν, τον τιμήσαμε “κλείνοντας” τη ζωή και το έργο του σε ένα CD-ROM.To Σάββατο που μας πέρασε το CD-ROM βραβεύτηκε στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Υπουργείου Παιδείας.
…………………………………..
# Στο διαγωνισμό βραβεύτηκαν οι μαθητές του σχολείου, ( που σήμερα φοιτούν στην Α ΄ Γυμνασίου) που δημιούργησαν το CD-ROM Δημήτρης Κιολές , Ευαγγελία Ξουχέλλη και Παναγιώτα Ψαθά. Το CD-ROM φτιάχτηκε στο εργαστήρι πληροφορικής του Σχολείου με την καθοδήγηση του Διευθυντή Αντώνη Βάλεση.
…………………………………..
#Συγχαίρουμε τους τρεις μαθητές για την επιτυχία τους, που απαίτησε ερευνητική δουλειά, καταγραφή στοιχείων και ψηφιοποίηση αρχείων για πολλούς μήνες, τους ευχόμαστε σε ανώτερα και μακάρι να γίνουν πρότυπο και για τους μικρότερους μαθητές του σχολείου.